Nyitó oldal

Kertépítés A-tól Z-ig

Kertfenntartás

Hasznos...

Automata öntözőrendszerek

Képek munkánkról

Vállaljuk Toro (illetve Rain Bird, Hunter, Irritrol és Nelson) öntözőrendszerek műszaki tervezését, teljes kivitelezését (szivattyúgépészettel együtt is), javítását, karbantartását, valamint téliesítését és tavaszi rendszerindítását. Bármilyen öntözőrendszerekkel kapcsolatos kérdésével keressen bennünket a lap alján található elérhetőségeken, árajánlatainkat az öntözőrendszerekre az adott terület felmérése után, természetesen ingyenesen készítjük el.A korszerű öntözőrendszerek előnyei

Kertünk öntözése egy locsolókannával, vagy a tömlő végére csatlakoztatott szórópisztollyal hosszú ideig tartó, fáradtságos munka. Növényeinket ugyan "meglocsoljuk", de a vízkibocsátás nem pontos: egyik területre túl sok, a másikra az ideálisnál kevesebb víz jut, ráadásul így öntözve a szükségesnél jóval több vizet használunk el. A gyepfelületre helyezhető szórófejek, vagy bólogatós öntözők munkánkat megkönnyítik ugyan, de a vízpazarlás és az egyenlőtlen vízkijuttatás ezekre az öntözőfejekre is jellemző, ráadásul a gyep közepére sokszor naponta kihelyezett öntözőfej nem túl dekoratív látvány. A mai korszerű, gyepbe süllyesztett öntözőrendszerek tökéletes megoldást biztosítanak gyepfelületek, fák és cserjék, virágágyak és sziklakertek, illetve balkonok öntözésére, segítségükkel nagyon sok időt és energiát takarítunk meg:


 • az automata öntözőrendszerrel öntözött kertben növényeink gyorsabban fejlődnek, szebbek és a betegségekkel szemben ellenállóbbak lesznek, hiszen mindig az igényeinknek megfelelő vízmennyiséget kapják meg.


 • A csőhálózatot és a szórófejeket a föld alá telepítjük, öntözéskor a szórófejek kiemelkednek, majd az öntözés végeztével visszahúzódnak.

  Öntözés alatt Öntözés után


 • Az öntözőrendszer teljesen automatizált, a működéshez nem igényel emberi felügyeletet. Esős időben a rendszer nem öntöz, a talaj kiszáradása után a programozott öntözés folytatódik. Nem kell többé munka után fáradtan a kertet locsolnunk és a nyaralás alatt sem fognak kiszáradni kedvenceink.


 • A kijuttatott vízmennyiség pontosan a növények vízigényéhez igazítható, így minimálisra csökkenthető a vízveszteség (a felhasznált vízmennyiség 20-30%-al is csökkenthető). A párolgási veszteség csökkentése érdekében öntözhetünk éjszaka vagy hajnalban, az öntözőrendszer ilyenkor is "lát".


 • A jól megépített öntözőrendszer szinte láthatatlan, a kert esztétikai értékét nem befolyásolja. A vezérlőegység a házban, vagy bármely kerti épületben, illetve ezek falán kültéren is elhelyezhető.


 • Adott területen minden más öntözési módnál jobb vízkibocsátási egyenletességét biztosítható, mellyel elkerüljük egyes területek túlöntözését, míg más területek kiszáradását.


 • Toro - számíthat rá


  Öntözés, automata öntözőrendszerek a Monardella Öntözéstechnika Szaküzletben


  Monardella
  cím: 2310 Szigetszentmiklós, Csepeli u. 47.
  telefon: (06)-70-2055-055
  fax: (06)-1-789-2781
  e-mail: info@ontozesbolt.hu
  Őri Balázs
  okleveles kertészmérnök, ügyvezető